Kaufland България се включва като основен партньор в 11-ото издание 

...
Kaufland България се включва като основен партньор в 11-ото издание 
Коментари Харесай

Kaufland България е основен партньор на Софийския фестивал на науката

Kaufland България се включва като главен сътрудник в 11-ото издание  на Софийски фестивал на науката – най-голямото събитие за известна просвета в България. Фестивалът ще се организира в хибриден формат - на 15 и 16 май в София Тех Парк и на 17 и 18 май цифрово за възпитаници. Kaufland се причислява към събитието в подтекста на своята огромна тактика за понижаване използването на пластмаса REset Plastic.  

“Заставаме зад Софийски фестивал на науката, тъй като в негово лице намираме съидейник и сътрудник в общите ни дела. Една от тях е намаляването на използването на пластмаса - основен приоритет в корпоративната обществена отговорност на Kaufland. На Софийския фестивал на науката ще разкажем повече за всички старания на компанията за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост. Надяваме се, че посредством нашите интензивности по време на събитието ще повишим публичната осведоменост и ще създадем още повече хора съпричастни с тази идея “, разяснява Гергана Димитрова, началник „ Корпоративни връзки и CSR ” в Kaufland.  

В двата присъствени фестивални дни – 15 и 16 май - Kaufland България ще показа своята огромна тактика за понижаване на пластмасата REset Plastic, която е част от политиката на компанията за корпоративна обществена отговорност. В особено обособена на Kaufland в пространството пред зала „ Джон Атанасов “ посетителите на фестивала ще имат опция да се включат в редица интензивности, които целят да ангажират аудиторията с идеята за понижаване на пластмасата за еднократна приложимост и да покачат публичната осведоменост за този световен проблем.  

В „ Зона РЕстарт “ Kaufland България ще показа своята новаторска апаратура REset Plastic. Тя се състои от 5 модула, които отразяват 5-е съществени посоки в тактиката на компанията за ограничение на пластмасата: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch. Чрез инсталацията посетителите на Софийски фестивал на науката ще имат опция да тестват своя персонален пластмасов отпечатък на годишна база, както и да рециклират своите пластмасови бутилки.  

Активностите в зона „ РЕстарт “ включват и надпреварата „ Търсачи на пластмаса “, чиито участници ще имат за задача да открият пластмасови предмети, скрити на непредвидени места в двора на София Тех Парк, като най-бързите ще получат награди от Kaufland. Работилницата „ Пластмаса: Презареждане “ ще разреши на посетителите да дадат воля на своята креативност, като основат предмет от рециклирана пластмаса, който по-късно да отнесат у дома. 

Информация за всички интензивности в зона „ РЕстарт “ в присъствените дни на Софийския фестивал на науката можете да намерите  

Събитието „ Прераждане на пластмасата “, част от програмата на Софийски фестивал на науката на 15 май, също се реализира в партньорство с Kaufland. В него химикът от СУ „ Св. Климент Охридски “ Златина Димитрова и физикът от Оксфордския университет Пламен Иванов посредством опити и демонстрации ще поведат посетителите по пътя на пластмасата и ще им покажат по какъв начин пластмасата може да се прероди в текстил.  

Kaufland България ще се включи и в цифровата стратегия за възпитаници от 1-ви до 4-ти клас, която ще се организира на 17 и 18 май, като поддържа научното шоу „ Колкото повече, толкоз повече “ . Търговскатата верига застава зад събитието в подтекста на различен аспект от своята корпоративна обществена отговорност – поддръжка на биоразнообразието. Наскоро комерсиалната верига започва огромна осведомителна акция за ролята на пчелите. Компанията има ангажимент за съкращаване и отбягване на пестициди при развъждането на цветя и растения и работи един до друг със своите снабдители да употребяват най-вече биологични препарати  и да съблюдават и ползват Етичен кодекс за бизнес сътрудници по веригата за доставки на Kaufland. Ангажиментите на веригата са систематизирани в оповестения  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР